De klant aan het woord

BLOG ‘PROFESSIONELE SCHOOLCULTUUR’ BASISSCHOOL DE BOTTELOEF

Basisschool De Botteloef heeft een scholenbeurs aangevraagd en vervolgens Bureau Galenkamp&Schut uitgenodigd om samen met het team een professionele schoolcultuur te realiseren. Judith Offermans en Maud Rietjens doen hierover verslag in een blog. Hun tip luidt: “Treed buiten je klas en investeer in een duidelijke koers voor jouw school, want hierop kun je elkaar aanspreken”.

SANDRA VAN VLIET, DIRECTEUR BASISSCHOOL DE POOL

Ik heb de Masterclass Praktische Psychologie ervaren als zinvol, effectief en prettig. Nu ben ik veel vaker in staat om psychologische lagen in gedrag te zien. Aan de ene kant krijg ik daarmee informatie om mijn handelen gerichter te sturen en het gesprek aan te gaan waarover het echt moet gaan. Aan de andere kant herken ik mijn eigen proces beter en signaleer ik tijdig waar ikzelf weg schiet uit mijn leiderschap.

RIET BERKVENS, DIRECTEUR OSDORPSE MONTESSORISCHOOL

Ik heb nog veel baat van de Masterclass en de Supervisie die erop volgde. Ik voel me sterker staan bij conflicten en de beïnvloedingsoefeningen en opstellingsoefeningen zal ik nooit vergeten. Die gebruik ik vaak bij de reflectiegesprekken met mijn medewerkers.

JEANNETTE DE RONDEN, DIRECTEUR BASISSCHOOL DE POSTILJON

Jullie Masterclass geeft een goede basis voor de praktijk. Het voeren van lastige gesprekken, bijvoorbeeld een moeilijke boodschap overbrengen of een gesprek met weerstand voeren, kan ik nu beter hanteren. Voorbereiding is dan wel nodig en bewust sla ik af en toe de theorie en het boek erop na. Ook ben ik me nog steeds bewust van mijn eigen leerdoel en daar blijf ik  actief mee bezig.