Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk de online versie
LEIDERSCHAP | MISSIE-VISIE | INTERACTIE | SYSTEMISCH WERK
Nieuwsbrief - juli 2012
Door een heldere koers en kwaliteit in de samenwerking creëren we resultaten én plezier in ons werk. In het artikel in deze nieuwsbrief kunt u lezen over de kern en koers van óns werk en hoe wij daar vorm aan geven. Die kern wordt ook zichtbaar in het verslag over de trainingen die we gaven aan Utrechtse onderwijsondersteuners. Verder biedt deze nieuwsbrief u inzichten en handvatten om focus te houden en geïnspireerd te blijven in wat u onderneemt. Tenslotte delen wij onze boekentip met u. Misschien iets voor de vakantie?

Wij wensen u een mooie zomer en een fijne vakantie toe.

Henk Galenkamp & Jeannette Schut

 
Gezondheid in organisaties en systemisch werk
Het staat met grote letters op onze website. Bureau Galenkamp&Schut staat voor: gezondheid in systemen.

Het is onze missie, onze ster aan de horizon. In dit artikel willen wij u vertellen wat wij bedoelen met deze woorden en wat ze mogelijk voor u als individu of in uw organisatie kunnen betekenen.

Lees verder … 

 
Trainingen Onderwijs Ondersteunend Personeel in Utrecht
In de periode april 2011 – juni 2012 heeft Bureau Galenkamp&Schut op ca 10 Utrechtse VO-scholen een training ‘Persoonlijke Effectiviteit’ gegeven aan het Onderwijs Ondersteunend Personeel van deze scholen. De ondertitel luidde: ‘Begrenzen van gedrag met behoud van relatie’.

Conciërges, onderwijsassistenten, administratief medewerkers en domeinbeheerders werkten 2 dagen intensief aan thema’s als ‘hanteren van constructieve boosheid’, ‘omgaan met passief gedrag’, ‘omgaan met agressie’, et cetera.

Deze trainingen vielen onder het project ‘Utrechtse Kansen 2’.

Voor een verslag van dit traject: lees verder …  

 
'Laat je team floreren' - Masterclass Praktische Psychologie voor leidinggevenden in het basisonderwijs
In het afgelopen voorjaar volgde voor de derde maal een groep schoolleiders deze vijfdaagse Masterclass.  Als antwoord op de vraag 'Hoe zou jij deze Masterclass bij collega's aanbevelen?', gaven zij onder andere de volgende antwoorden. 
  • Door deze masterclass krijg je pas echt door hoe het werkt, voor jou en je team.
  • Als je vastloopt of je twijfel hebt over je rol als schoolleider is deze cursus een aanrader. De cursus geeft inzicht in mogelijkheden om vanuit jezelf tot oplossingen te komen.
  • Je leert ontdekken wat echt belangrijk is voor leidinggevenden en wat de invloed van jezelf daarin is.
Eén van hen schreef na afloop: ‘Ik geniet elke dag van wat ik in de cursus geleerd heb. Het is voor het eerst dat ik met plezier een dagboek(je) bijhoud, met wat er goed is gegaan, aan de hand van de concepten die ik in de masterclass geleerd heb’.

Zou je ook willen deelnemen aan deze intensieve Masterclass? Lees onze brochure of meld je meteen aan.

 
Supervisiegroep Leidinggeven in het onderwijs
Ben je directeur, adjunct, team- of locatieleider en wil je graag geïnspireerd en gefocust blijven in je leiderschap? Investeer je graag in leren, zoals je dat ook van je team verwacht? Leer je door en met anderen en geeft je dat plezier en vervulling? Dan nodigen wij je van harte uit om deel te nemen aan deze supervisiegroep. Klik hier …  

 
Agenda
Voor het najaar 2012 staan de volgende activiteiten gepland:

 

 

Masterclass Praktische Psychologie voor leidinggevenden in het basisonderwijs ‘Laat je team floreren’:

Vijf dagen in het najaar. Start op dinsdag 9 en woensdag 10 oktober 2012.

 

Supervisiegroep Leidinggeven in het onderwijs

Vier wisselende dagen verspreid over het schooljaar. Start op dinsdag 2 oktober 2012.

 

Opstellingendagen in Den Ilp:
  • Zaterdag 15 september
  • Zaterdag 13 oktober
  • Zaterdag 10 november
  • Zaterdag 15 december

Boekentip
In de afgelopen maanden lazen wij het boek ‘Verwaarloosde organisaties’.

Het sloot aan bij onze ervaringen op sommige scholen waar we teamtrainingen verzorgen of de directie coachen.

De schrijver trekt de parallel tussen gedrag van kinderen uit gezinnen waar sprake is van (emotionele) verwaarlozing én gedrag dat hij aantrof in sommige organisaties waarin ook sprake was van vergaande vormen van verwaarlozing vanuit de leiding.

Dit boek heeft ons sterk geraakt, niet alleen vanuit de herkenning in organisaties, ook vanuit ons werk als docent, pedagoog en begeleider met leerlingen. Wij geven deze geraaktheid graag aan onze lezers door, als leestip voor de vakantie. 

Kampen, Joost (2011). Verwaarloosde organisaties. Introductie van een nieuw concept voor organisatieprofessionals. Kluwer, Deventer

In ons artikel ‘Gezondheid in organisaties en systemisch werk’, waarnaar hierboven verwezen wordt, komt deze zienswijze terug. Lees verder … 

 
Bureau Galenkamp&Schut en de Social Media
Wil je regelmatig op de hoogte blijven van onze activiteiten via LinkedIn en Twitter?

Link jouw profiel in LinkedIn aan dat van Henk en/of Jeannette

Volg Henk op Twitter 

 
In deze e-nieuwsbrief vindt u meer informatie over de activiteiten van Galenkamp&Schut. Incidenteel wordt een extra nieuwsbrief verstuurd. Indien u deze e-nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hier afmelden.