Masterclass Praktische Psychologie voor directeuren PO en teamleiders VO en MBO

Ben je directeur, adjunct-directeur in het primair onderwijs of teamleider in het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs en vind je het uitdagend om je team te leiden naar goede opbrengsten in samenhang met goede relaties? Zoek je naar inzichten en aanpakken waarmee je het commitment in je team kunt vergroten? Houd je van je vak en wil je graag de kunst van het leidinggeven aan mensen in veranderingsprocessen vleugels geven?

Scholen presteren goed en duurzaam als het team als een hechte groep samenwerkt aan gemeenschappelijk gestelde doelen. Waar voorheen teamleden vooral gericht waren op hun eigen klas, wordt nu van hen gevraagd zich eigenaar te voelen voor de opbrengsten van de hele school en dit ook zichtbaar te maken in hun houding en praktijk van alledag. Schoolleiders worstelen met deze omslag; van hun team en van ieder lid persoonlijk de beste prestaties vragen lijkt soms onhaalbaar.

Met de vijfdaagse Masterclass Praktische Psychologie haal je de ervaring in huis om met de juiste kennis, vaardigheden en focus je teamleden te leren hoe ze met plezier goede resultaten kunnen halen en een aantrekkelijke omgangscultuur kunnen handhaven. Ieder teamlid met inzet van eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Altijd in samenspel met het hele team.

In deze Masterclass leer je jouw authentieke aanpak verdiepen en verbreden. Je krijgt hoogwaardige tools en vaardigheden om je teamleden goed te helpen, maar niet alleen dat.

Je leert ook hoe je de principes op jezelf kunt toepassen en als leidinggevende – met grote voldoening – een aantrekkelijke en succesvolle school in de maatschappij kunt neerzetten.

Programma
Als deelnemer aan de Masterclass Praktische Psychologie krijg je ervaringsgerichte training en coaching in onder andere deze onderwerpen:

 • Leidinggeven zonder dwang.
 • Wederzijds profijtelijke relaties realiseren met alle stakeholders van de school.
 • Grenzen in de school, veiligheid en ‘bang voor boos?’
 • Teamproblemen oplossen met systemische inzichten en interventies.
 • Vijf vuistregels toepassen om professionele samenwerking te realiseren.
 • Inzicht in irrationeel gedrag van mensen en hoe daarmee om te gaan.

Organisatie

 • Na aanmelding volgt een intakegesprek op locatie.
 • Vijf dagen Masterclass training: twee blokken van twee dagen en een laatste dag.
 • Deelname aan een intervisiegroep met gelijkgestemde collega’s.
 • Je ontvangt de boeken: ‘Krachtige leraren, prachtig onderwijs’, geschreven door Henk Galenkamp en ‘Handboek professionele schoolcultuur’, geschreven door Henk Galenkamp en Jeannette Schut. Daarnaast krijg je een werkmap met daarin verdiepingsopdrachten en teksten.
 • De groepsgrootte bij open inschrijving voor deelnemers uit PO, VO en MBO is maximaal 16. Bij in-company trainingen wordt de groepsgrootte in overleg vastgesteld.

Begeleiding
Deze masterclass wordt geleid door Henk Galenkamp en Jeannette Schut. Zij delen graag hun kennis en ervaringen en bieden je inzichten en ervaringen waar je verder mee komt. In hun werk trainen zij teams en schoolleiders naar duurzame resultaten en samenwerking.

Data
De vijfdaagse Masterclass Praktische Psychologie bestaat uit twee blokken van twee dagen en een integratiedag. De data worden in overleg met de deelnemers vastgesteld. De werktijden zijn van 9.30 – 17.00 uur.

Locatie
De Masterclass vindt plaats op een locatie in de omgeving van Utrecht/Amersfoort of Amsterdam.

Investering
De kosten voor deze Masterclass bedragen € 1850,- per deelnemer. Dit is inclusief accommodatie met lunch, koffie, thee en frisdrank.

Aanmelding
Je kunt je belangstelling kenbaar maken door een mail aan ons te sturen via het contactformulier op onze site. Daarna nemen wij contact met je op voor een intakegesprek en wordt je op de deelnemerslijst geplaatst. De definitieve inschrijving voor deze masterclass volgt zodra de data bekend gemaakt zijn. De masterclass start als zich 10 deelnemers hebben aangemeld.

In company
Deze masterclass wordt ook in company uitgevoerd. Neem daartoe contact op via ons contactformulier.