Wat bieden wij?

Ieder mens geeft voortdurend vorm aan het eigen bestaan: privé, in het werk, in een organisatie. Als het goed is integreert iedereen persoonlijke groei en ontwikkeling in zijn leven, in zijn relatie tot anderen, in zijn professionele activiteiten.
Als het beter moet kunnen brengt Bureau Galenkamp&Schut mensen en hun organisaties in beweging. Wij ondersteunen en inspireren om diepere drijfveren bewust te worden en vanuit authentiek leiderschap aan de slag te gaan. Met focus op de essentie van de zaak. Dat maakt mens en organisatie succesvol.

Ons werk beweegt zich op twee terreinen:

1. Maatwerk in het onderwijs.
Onder de noemer ‘Professionele Schoolcultuur’ bieden wij een scala aan mogelijkheden aan. Enkele voorbeelden:

  • Individuele coaching voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
  • Teamcoaching voor plezierig en effectief samenwerken
  • Trainingen ‘Professionele Schoolcultuur’ voor schoolteams op maat
  • Trainingen ‘Professionele Cultuur’ voor bestuurders + directeuren van onderwijsinstellingen
  • Trainingen ‘Professionele Communicatie’
  • Missie/Visie- of Koerstrajecten
  • Supervisie voor leidinggevenden in het onderwijs
  • Masterclass Professionele Schoolcultuur voor directeuren P.O., V.O., B.V.E (in-company)
  • Trainingen voor schoolteams die te maken hebben met getraumatiseerde leerlingen, bv vluchtelingenkinderen

2. Opstellingendagen.
Ongeveer vijf keer per jaar organiseren wij een opstellingendag volgens de methodiek van Frans Ruppert (meergenerationeel psychotraumatologie). Voor meer informatie, zie de pagina’s Systemisch werken en Opstellingen.

Ogenschijnlijk zijn dit totaal verschillende gebieden. Dat is echter schijn. Met name wanneer er in de (school)organisatie sprake is van oud zeer (een niet-verwerkte, pijnlijke of traumatische ervaring), waardoor een niet-professionele cultuur ontstaan is, geeft het traumawerk een belangrijk kader om een effectief professionaliseringstraject aan te gaan.
Ook in de omgang met kinderen met een hechtingsstoornis of traumatische ervaringen is het traumawerk van doorslaggevende betekenis om leraren te scholen in het op gezonde wijze omgaan met deze doelgroep.

 

VOOR WIE?

Bureau Galenkamp&Schut richt zich primair op alle sectoren in het onderwijs en voert ook opdrachten uit voor de gezondheidszorg, bedrijven en overheid. De doelgroep van ons bureau is breed: managers, coördinatoren, teamleiders en medewerkers in alle lagen van de organisatie. Steeds gaat het om ontwikkeling en groei van persoonlijk leiderschap in relatie tot strategisch en operationeel handelen.

Onze opstellingendagen zijn niet gebonden aan een bepaalde doelgroep: iedereen die zelfonderzoek wil doen volgens deze methodiek kan contact met ons opnemen opnemen.

 

Op al onze activiteiten zijn onze leveringsvoorwaarden en/of inschrijfvoorwaarden van toepassing.

Heeft u een vraag of wilt u nader kennismaken?